CBC Namur - Waterfront II

Namur / Belgium

This building is the second phase of the project located at "Port du Bon Dieu" alongside La Meuse, the river crossing the City of Namur. This second phase of the project focuses mainly on hosting offices. Although, an amphitheater, Fitness space, multifunctional areas and terraces on the ground-floor; allow to welcome costumers and outsiders, contributing to a variety of functions. The project has been adapted to respond to CBC's, bank and insurance, requirements. They'll be installing their new headquarters on site. The building displays a slanting volume, resulting from the parallelism between Albert 1st avenue and the riverside which tweaks the shape with a dynamic movement. Construction techniques and materials combine tradition and modernity and contribute to the respect of the environment. The exterior "Green Spaces" are at the same level as the dock's path and it continues to follow the already established idea on phase one: developing and extending this path offering an attractive, pleasant and friendly place to walk, relax and enjoy the view.

Copyright: Images Atenor Group

Client: Atenor Group S.A.

Study: 2014 - 2016
Construction: 2016 -
Area: 9.962,85mē Total / HS: 7.579,58 mē

In association with: Atelier de l'Arbre d'Or

Website by Akimedia & Catcheur